Armonia colindelor la Biserica „Sfântul Gheorghe” – Grivița

 

Zeci de enoriași împreună cu alți iubitori de muzică bisericească din Capitală s-au adunat marți, 11 decembrie, în Biserica „Sfântul Gheor­ghe”-Gri­­vița din București, pentru deja tradițio­nalul concert de colinde, susținut anul acesta de renumita Corală bărbătească „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului, dirijată de arhid. Iulian Dumitru, lector universitar la Univer­sitatea „Ovidius” din Constanţa.

În deschiderea serii, părintele paroh Lică Lepădatu a subliniat bogăția și varietatea repertoriului acestei corale, amintind totodată publicului recentele rezultate ale acesteia pe plan internațional. Concertul a reunit colinde din repertoriul românesc și interna­țional, încheindu-se cu o serie de cântece patriotice închinate Anului Centenar. Vocile artiștilor au fost acompaniate pe alocuri cu pian, nai și chitară, concertul cuprinzând și câteva momente poetice.

La final, alături de dulciurile de post pregătite de doamnele din comitetul parohial, membrii cercului de pictură al parohiei au organizat un târg caritabil cu icoane pe sticlă pictate de-a lungul atelierelor organizate în cadrul parohiei, urmând ca fondurile adunate să fie donate Așezământului social „Justinian Patriarhul” din Capitală. Tot acum publicul a avut prilejul de a achiziționa CD-uri cu colinde interpretate de Corala „Armonia”. „Am fost în elementul nostru deoarece concertul a avut loc în biserică, am cântat și repertoriul care ne reprezintă, colindele religioase românești, dar și inter­naționale, iar publicul a fost extraordinar. În perioada aceasta ne aflăm într-un turneu de colinde prin toată țara. În luna decembrie avem 26 de concerte, în cele mai cunoscute orașe ale țării”, ne-a declarat la final arhid. Iulian Dumitru, dirijorul coralei.

Înființată în 2001 în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, și aflată din 2004 sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului, Corala bărbătească „Armonia” are astăzi deja un bogat palmares, fiind laureata mai multor com­petiții internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *